Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Громадськість підтримала Інвестпрограму енергетиків на 2018 рік

August 19, 2017

 В ПрАТ «Херсонобленерго» відбулися відкриті обговорення пропозицій та зауважень Інвестиційної програми ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» на 2018 рік.

Інвестиційну програму спільно з енергетиками обговорювали представники органів місцевого самоврядування Херсонської області, представники підприємств водо забезпечення, які виходячи з потреб населених пунктів та особливо в курортних зонах, вносили пропозиції стосовно якості та надійності електропостачання.

Директор технічний В’ячеслав Гончаров презентував для присутніх Інвестиційну програму підприємства на 2018 рік, зазначивши, що при переході на стимулююче регулювання на виконання програми будуть направлені інвестиції в розмірі понад 744 млн.грн. При обговоренні В.Гончаров детально зупинився на основних розділах програми. В’ячеслав Данилович звернув увагу присутніх, що основні пріоритети програми націлені на модернізацію, будівництво та реконструкцію електромереж, що напряму впливатимуть на якість та надійність електропостачання споживачам. Саме на такі роботи планується використати 75 % загального фінансування, а це понад 560 млн гривень. 15 % фінансування буде спрямовано на заходи по зниженню нетехнічних втрат, тобто на реконструкцію та заміну приладів обліку. Планується поетапний перехід на автоматизовану систему дистанційного контролю показників. До Інвестпрограми на 2018 рік включено заходи по впровадженню та розвитку інформаційних технологій, систем зв’язку, а також автоматизованої системи диспетчерського технологічного керування, що сприятиме оперативному виявленню та усуненню аварійних ситуацій.

За словами директора технічного критерій вибору об'єктів, що включені до Інвестиційної програми 2018 року, формувався за зверненнями громадян до кол-центру компанії.

В ході презентації Інвестпрограми було акцентовано увагу на показнику SAIDI та критерії, по яким включені об'єкти по кількості та тривалості відключень споживачів. Обговорено можливість отримати споживачем інформації автоматизованої системи обліку. 

Присутні представники громад взяли активну участь в обговоренні презентованої Інвеспрограми та внесли ряд пропозицій.

Голова Генічеської міської ради О.Тулупов виступив з пропозицією підвищити якість та надійність електропостачання Генічеського енерговузлу, зазначивши незадовільну якість електропостачання споживачів м. Генічеськ.

З цього приводу В.Д. Гончаров відмітив, що в Інвестиційній програмі Товариства 2017 року заплановано розробку Техніко-економічного обґрунтування підвищення енергоефективності Генічеського району в частині будівництва ПС 150 кВ, переведення мереж на клас напруги 20 кВ. При розрахунках ТЕО було закладено переведення мереж на електроопалення м.Генічеська.

Голова Щасливської сільської ради В.О. Плохушко виступив інформацією з значною кількістю відключень по Арабатській Стрілці, незадовільним станом мереж Генічеського району, запропонував розглянути ряд пропозиції до Інвестиційної програми.

Директор технічний зазначив, що частина робіт по зазначеним пропозиціям вже виконана в поточному році, частина робіт буде проведена за рахунок капітального ремонту та Інвестиційної програми.

Сільський голова Чонгарської сільської ради Г.Ю.Коваль проінформувала присутніх про ситуацію з наявністю застарілих безгосподарних трансформаторних підстанцій та мереж на території Чонгарської сільської ради.

Спікери засідання надали роз’яснення з цього питання та зазначили, що до проекту Інвестиційної програми на 2018 рік вже включено будівництво п'яти трансформаторних підстанцій по Чонгарській сільській раді.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері та конструктивній формі. Озвучені були також питання відносно процедури оформлення землевпорядної документації, отримання дозвільних документів для початку проведення робіт з реконструкції та модернізації мереж, збільшення кількості бригад для оперативного забезпечення експлуатації мереж тощо. На всі поставлені запитання було надано відповіді.

Присутні презентований проект Інвестиційної програми Товариства на 2018 рік підтримали та погодили. На завершення зустрічі були підписані відповідні протоколи, які будуть направлені до НКРЕКП.

Нагору